Minivacanța îi pune din nou în alertă pe cei din MAI

Bugetarii au parte de o minivacanţă de patru zile. Guvernul a declarat nelucrătoare şi ziua de luni, 23 ianuarie, ca punte pentru ziua de marţi, care este liberă pentru ziua Unirii Principatelor Române.

În această perioadă, numărul poliţiştilor cărăşeni care vor acţiona în stradă a fost suplimentat. De astăzi și până marți, 24 ianuarie, peste 200 de poliţiştii de la structurile operative vor fi zilnic la datorie, dar cele mai vizibile vor fi echipajele rutiere, spune purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Boeru.

“Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin intensifică activitățile pentru menținerea ordinii și liniștii publice, măsurile având scopul prevenirii, dar și intervenției prompte în cazul unor eventuale fapte antisociale. Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe întreaga rețea de drumuri din județ, pentru fluidizarea circulației, prevenirea evenimentelor rutiere și, bineînțeles, pentru depistarea și luarea măsurilor legale față de acei conducătorilor auto care încalcă prevederile legale”.

Şi echipajele de jandarmi au fost mobilizate, mai ales în zonele de agrement, a declarant ofiţerul de presă al Jandarmeriei, Marius Săndulescu.

“Prezența forțelor de ordine se va concentra și în zonele montane, unde vor fi aglomerări de persoane, dar și în misiunile de menținere și asigurare a ordinii publice, atât independent, cât și cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Recomandăm cetățenilor care aleg să petreacă minivacanța în zona montană să respecte indicațiile forțelor de ordine, să adopte un comportament civilizat, să se asigure asupra intinerarului propus, gradul de dificultate a acestuia și a condițiilor meteorologice locale. Autovehiculele ar trebui să fie echipate corespunzător pentru condiții de iarnă, să fie folosite doar drumurile deschise circulației, traseele marcate și neaparat să fie urmărite marcajele pe trasee și să nu vă abateți de pe acestea”.

În această perioadă, şi specialiştii antidrog vor desfăşura activităţi de informare, evaluare, consiliere şi asistenţă medico-psiho-socială, pentru consumul şi dependenţa de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles