Ministrul Transporturilor e nemulțumit de autostrada Deva-Lugoj

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent luni pe şantierele loturilor 2,3 şi 4 de pe autostrada Deva-Lugoj, a declarat că este nemulţumit de stadiul lucrărilor pe unele tronsoane şi a solicitat ca şantierele să fie monitorizate video, menţionând că ministerul pe care îl conduce îşi respectă angajamentele financiare faţă de constructori.

„Sunt puţin nemulţumit de evoluţia lucrărilor pe unul dintre tronsoane, în sensul că se putea o mobilizare mult mai bună. Ca să vă spun exacţ pe lotul 2, în urma vizitei din luna martie, când s-au deschis cei 15 kilometri, Compania (Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n.r.) a încheiat un protocol cu firma de construcţie, cei de la Saligni, care s-au angajat ca în trei luni de zile să finalizeze restul lucrărilor care mai erau de făcut pe cei 15 kilometri. Sunt în grafic. Lotul 3 Lugoj-Deva, aici am fost un pic nemulţumit de mobilizare, adică undeva la 100 de utilaje şi 200 de oameni, în comparaţie cu lotul 4, unde am găsit peste 500 şi ceva de oameni care lucrează şi 250 de utilaje”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

El a arătat că va monitoriza atent stadiul lucrărilor şi a solicitat constructorilor să respecte termenele convenite, în condiţiile în care ministerul respectă, la rândul său, condiţiile financiare din contracte.

Am cerut suplimentar şi o monitorizare video a tuturor şantierelor din ţară din partea Companiei. Nu voi tolera întârzieri, asta le-am şi spus constructorilor. Noi suntem un partener onest şi, din punct de vedere financiar, ne-am ţinut promisiunile”, a spus Răzvan Cuc.

El a arătat că prin monitorizarea lucrărilor se va putea face ulterior şi un clasament al firmelor care şi-au respectat condiţiile contractuale, menţionând că societăţile care câştigă licitaţiile de execuţie trebuie să aibă toată logistica necesară, începând cu forţa de muncă până la partea de know-how.
Ministrul Transporturilor a mai spus că echipa ministerială şi cea de la Compania naţională de drumuri vor efectua controale inopinate şi în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor.

„Pe de o parte, ne ţinem şi de grafic, ca şi timp, dar pe de altă parte nu ne grăbim să facem nişte lucrări de proastă calitate care să fie deteriorate în timp. Tocmai de aceea pe Lugoj-Deva, lotul 2 am prelungit de la 4 ani la 8 ani perioada de garanţie pentru lucrările pe care le-au efectuat”, a conchis Răzvan Cuc. Agerpres

De același autor

Related Articles