Programul ministrului agriculturii, Petre Daea, lansat în sprijinul crescătorilor de animale, care se dorea a fi și o șansă dată cumpărătorilor de a achiziționa carne românească, este greu de pus în aplicare.

Crescătorii se plâng că nu pot vinde direct în piețe carnea proaspătă, iar costurile abatorizării îi lasă fără profit. Conform obiectivelor programului, cumpărătorii vor putea, în curând, achiziționa carne de oaie și produse din carne și lapte direct de la producători. Aceștia din urmă ar trebui să-și valorifice produsele în magazinele situate în piețe și târguri, aproape de cumpărători. Deocamdată însă, condițiile din teren, dar și legislația, le pun mai multe piedici.

Pentru a se găsi soluții concrete de participare în program, producătorii și reprezentanții primăriilor, dar și cei ai diverselor instituții de profil au stabilit formarea unui grup de lucru, urmând ca propunerile lor, puse pe hârtie, să ajungă pe masa ministrului agriculturii.

(Hardy Cvoica)