Mii de români au descărcat aplicaţia Inspectorul Pădurii, la o lună şi jumătate de la lansare

Aproape 19.000 de români au descărcat din Google Play aplicaţia mobilă Inspectorul Pădurii, în aproximativ o lună şi jumătate de când a fost lansată varianta îmbunătăţită a acesteia, a anunţă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe propria pagină de Facebook.

În acelaşi timp, peste 16.900 de utilizatori au accesat site-ul Inspectorul Pădurii (www.inspectorulpadurii.ro), raportat la aceeaşi perioadă, cel mai mare număr de accesări fiind înregistrat pe data de 11 februarie (peste 6.100 persoane).
Conform ministerului de resort, în perioada 1 februarie – 18 martie 2021, au fost sesizate şi înregistrate circa 1.200 de apeluri la numărul de urgenţă 112, cu privire la transportul materialelor lemnoase. Din acest total, 875 de transporturi ale materialelor lemnoase s-au dovedit a fi legale, 384 de transporturi ale materialelor lemnoase au fost declarate ca transporturi ilegale în urma verificărilor, iar pentru 24 de transporturi ale materialelor lemnoase apelantul nu a putut comunica numărul mijlocului de transport.

Aplicaţia Inspectorul Pădurii este instrumentul prin care orice cetăţean poate interoga baza de date a SUMAL 2.0 şi poate afla detalii despre transporturile de material lemnos. Noua variantă Inspectorul Pădurii beneficiază de o interfaţă mai prietenoasă şi de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte experienţa utilizatorului, care are acces la: informaţii aferente actului de punere în valoare (APV) – numărul actului de punere în valoare generat în aplicaţia SUMAL 2.0, ocol, denumirea ocolului silvic care a efectuat punerea în valoare, date din inventarul înregistrat în aplicaţia SUMAL 2.0, marcare cât şi statusul actului de punere în valoare.

De asemenea, se pot interoga informaţii aferente autorizaţiei de exploatare (numărul autorizaţiei de exploatare generat în aplicaţia SUMAL 2.0, ocol şi denumirea operatorului economic titular al autorizaţiei de exploatare), informaţii din avizul de însoţire: codul unic al avizului de însoţire generat în aplicaţia SUMAL 2.0, avize, data şi ora emiterii, denumirea emitentului, tipul de transport, provenienţa materialelor lemnoase, punctul de încărcare, tipul şi denumirea transportatorului materialelor lemnoase, volumul materialelor lemnoase transportate, punctul de descărcare al materialelor lemnoase şi numărul de identificare al mijlocului de transport.





Cele mai citite

Related Articles