Mii de oameni s-au adunat la startul Timotion 2019, în această duminică, 14 aprilie, pentru o cauză mai mult decât nobilă, pentru a spori confortul bolnavilor oncologic din vestul ţării care se tratează la Oncohelp Timişoara.

Anul acesta Asociaţia OncoHelp din Timişoara are în plan strângerea de fonduri pentru a îmbunătăţi condiţiile de internare ale pacienţilor care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp. Comunitatea se mobilizează pentru înlocuirea mobilierului de la Oncohelp. Demersul este susţinut de Radio Reşiţa. Managerul Laura Sgaverdea, ambasador și campion al asociației OncoHelp, va alerga în cursa de 6 km, iar Răzvan Todor în cea de 21 de km.

Participanţii au făcut încălzirea la unison.

Timotion 2019
Timotion 2019

Cel puţin o mie de voci vor interpreta, într-un cor ad-hoc, piesa ”Lean on me” a lui Bill Witherş la ora 13.00, în Piaţa Libertăţii, chiar înainte de festivitatea de premiere.

Din program:

Orele 9 – 13 – jocuri sportive şi testări de echipamente Decathlon, în Piaşa Libertăţii;
Orele 10 – 13 – atelier de pictură pe ceramică susţinut de Lutelier, în Piaţa Sf. Gheorghe;
Orele 9 – 15 – labirint de cazemate “PopUp Răspiua”, în Piaţa Sf. Gheorghe.
Orele 13-13:30 – moment muzical inedit, cor ad-hoc organizat de Asociaţia culturală TGP, piesa cântată va fi “Lean on me” (Bill Withers), în Piaţa Libertăţii.

Simona Amânar Tabără, Paula Ivan, Horia Colibăşanu, Laura Sgaverdea, Monica Maria Neagoie au acceptat să fie Ambasadori OncoHelp în cadrul Timotion 2019, sprijinind astfel eforturile pe care asociaţia le realizează pentru a putea oferi semenilor aflaţi în suferinţă servicii medicale de calitate superioară, dar şi sprijin, suport şi compasiune.

Managerul Radio Reşiţa, postul vizibil la Timotion, Laura Sgaverdea, a apreciat că traseul parcurs de 6 km a fost unul accesibil. Ea a subliniat importanţa „luptei” comunităţii pentru o cauză nobilă: ajutorarea bolnavilor oncologic. „E o onoare să te alături marilor campioane ale României care fac cinste ţării oriunde în lume, e o bucurie să ştim că împreună susţinem aceeaşi cauză, acelaşi proiect prin care să oferim confort bolnavilor de cancer. Prezenţa numeroasă de astăzi de la Timişoara ne face să fim mândri că avem încă un motiv pentru a ne respecta sloganul: Radio Reşiţa – mai mult decât se aude! Laura Sgaverdea:

Ambasador al evenimentul Timotion 2019, Laura Sgaverdea a fost distinsă cu o Diplomă de Mulţumire şi una de felicitare pentru participare.

Din cursa de alergare nu putea lipsi managerul Oncohelp Timişoara, Valeriu Borugă care a intrat în competiţie alături de fiica sa, Ioana. Cristinei Corocan acesta i-a mărturisit emoţiile care l-au copleşit în prezenţa atâtor oameni cărora li s-au alăturat campioanele României Paula Ivan şi Simona Amânar. Valeriu Borugă:

Campioana olimpică la atletism, Paula Ivan, a spus la finalul cursei că se simte bine. „Îmi face plăcere să văd că şi la noi în ţară lumea a început să devină sensibilă. Oamenii sunt mai sensibili la problemele altora şi mă bucur că au venit azi la Timişoara într-un număr atât de mare”. Paula Ivan:

„Nu am crezut că vor fi atât de mulţi participanţi! Îi felicit pe organizatori!” A spus gimnasta de talie mondială, Simona Amânar, intervievată de Cristina Corocan:

Locul 1 la proba de semimaraton îl ocupă echipa din Oraviţa condusă de profesorul Cosmin Ciorman. Acesta şi-a mărturisit emoţiile prin care trece după ce le-a întâlnit pe campioanele Paula Ivan şi Simona Amânar şi şi-a exprimat bucuria de a face parte din acest proiect umanitar.

Darius Gagiu de la Oravița a câștigat locul 1 în proba de 21 km, iar eleva antrenorului emerit Cristian Dragomir, Liliana Dragomir de la Caransebeș a obținut locul II la proba de 6 km.

Cosmin Ciorman intervievat de Cristina Corocan:

În fruntea parcurgerii cursei de 6 km se află alergătorii din Caransebeş.

La linia de sosire:

S-a dat startul cursei de alergare a familiştilor:

Cărăşenii au urcat pe podium!