Mii de elevi din Caraş-Severin primesc gratuit rechizite şcolare

Rechizite școlare gratuite, de la stat. Peste 3.000 de pachete vor fi distribuite elevilor care învaţă în Caraş-Severin. În anul școlar 2018-2019 beneficiază de rechizite școlare în conformitate cu adresa Ministerului Educației elevii din clasele pregătitoare până la clasele a opta, a declarat pentru Radio Reşiţa prof. Ion Moatăr – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean:

„În conformitate cu prevederile Legii 126/ 2002 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind acordarea de rechizite şcolare elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi. Pentru anul şcolar 2018-2019 au fost achiziţionate 3.300 de pachete de rechizite şcolare pentru judeţul Caraş-Severin, astfel: 479 pentru claselel pregătitoare, 487 pentru clasele I, 1137 de pachete pentru clasele II- IV, 873 pentru clasele V-VII şi 324 pentru clasa a VIII-a”.  

Toate pachetele cu rechizite au ajuns în magazia Inspectoratului şcolar judeţean, iar distribuirea către unitățile de învățământ se va face imediat după începerea anului şcolar. Valoarea rechizitelor dintr-un pachet este cuprinsă între 25 și 30 de lei.

Amintim că, Programul Naţional de Rechizite Şcolare este finanţat de la bugetul de stat şi derulat în fiecare an de Ministerul Educaţiei. (Hardy Cvoica)