Migranţi irakieni cu călăuze ucraniene, depistaţi la frontieră

Când s-au hotărât să treacă, ilegal, graniţa în România, grupul de 13 irakieni nu s-a gândit că poate să fie cu ghinion numărul lor impar. În cele din urmă, aceştia, împreună cu trei călăuze, cetăţeni ucranieni, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol. Grupul intenţiona să ajungă într-un stat din vestul Europei.
Cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pe numele unuia dintre ei fiind emisă ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi în faţa instanţei.

     

Poliţiştii de frontieră au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când au venit trei taxiuri dinspre localitatea Socol şi le-au preluat. Imediat s-a procedat la oprirea autoturismelor şi la reţinerea persoanelor, acestea fiind duse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.
De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a constatat că şoferii taxiurilor sunt doi bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 13 persoane şi de trafic de migranţi pentru cetăţenii ucraineni, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
(Marius Căruntu)

De același autor

Related Articles