A rămas mai puţin de două săptămâni până la Sărbătorile Pascale şi cărăşenii se întreabă de unde pot să îşi procure carnea de miel.

Până în prezent (07 aprilie), la Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au depus solicitări pentru înfiinţarea de centre provizorii pentru sacrificarea temporară a mieilor doar autorităţile locale din Bocşa şi Moldova-Nouă. Directorul DSVSA, Pavel Borchescu a spus că au mai fost discuţii legate de deschiderea unor astfel de centre şi la Reşiţa sau Caransebeş, dar deocamdată nu s-au primit cereri concrete.

Centrele provizorii de sacrificare vor funcţiona începând de luni, 13 aprilie, în spaţiile special amenajate din pieţele agroalimentare. Pavel Borchescu a mai precizat că trebuie respectate dispozițiile impuse în această perioadă, de la purtarea echipamentului de protecție pentru comercianți și până la păstrarea distanței sociale.

Carnea de miel se mai poate procura şi direct de la producători, dacă există centre de sacrificare certificate sanitar-veterinar. În acest sens trebuie să fie asigurate o serie de facilităţi astfel încât să fie respectate regulile generale de igienă. Procesul de sacrificare nu trebuie să compromită siguranţa cărnii şi a organelor, atrage atenţia medicul Borchescu.