Metoda ,,Accidentul’’- ultima modă în rândul hoților din Caraș-Severin

 

Metoda ,,Accidentul ‘’ prin care sunt înşelaţi sute de români, câştigă tot mai mult teren și în Caraș-Severin. În ultima perioadă s-au înregistrat tot mai multe cazuri în județ conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție. Purtătorul de cuvânt, Cecilia Dăneț explică metoda prin care oamenii sunt atrași în capcană și jefuiți.

Reșițenii nu sunt străini de această metodă dar spun că nu ar da niciodată bani unui străin fără să verifice situația.

,,Am auzit de această metodă dar mi se pare absurd. Oameni sunt de vină, sunt naivi, când îți cere cineva bani, întâi verifici, suni să vezi dacă familia ta este bine nu dai bani străinilor fără să te asiguri’’

În ultimele zile a existat un caz în Caransebeș în urma căruia o bătrână s-a lăsat convinsă să ofere unor străini suma de 7.000 de lei.
Femeia în vârstă de 68 de ani a sesizat autoritățile cu privire la faptul că a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a prezentat ca fiind de la Poliție, spunându-i că fiul ei a suferit un grav accident și este nevoie de plata intervenției chirurgicale. A acceptat să-i dea toți banii din casă unei persoane care s-a prezentat ulterior la domiciliul ei, sub pretextul că este asistentă la spitalul din Caransebeș și se ocupă de cazul fiului ei. Bătrâna și-a dat seama că a fost înșelată când l-a sunat pe fiul ei care i-a spus că nu a suferit niciun accident.

sursa foto: adevarul.ro

Andreea Lupșa