Mersul trenurilor nu se schimbă odata cu trecerea la ora de iarnă

CFR Cãlãtori informeazã cã, începând din 27 octombrie 2019, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4:00 devenind ora 3:00, însã acest lucru nu va duce la modificarea mersului trenurilor, potrivit unui comunicat al operatorului feroviar.

„În noaptea 26/27 octombrie 2019, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de cãlãtori care au ora de plecare din staþiile de formare dupã ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de cãlãtori aflate în circulaþie dupã ora 4 AM, ora oficialã de varã, vor opri în staþiile din parcurs stabilite, unde vor staþiona pânã la ora de plecare din orarul în vigoare dupã noua orã a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanþã scurtã pânã la staþia finalã îºi vor continua mersul pânã la destinaþie”, au arãtat reprezentanþii companiei.

Având în vedere cã ºi în þãrile vecine trecerea de la ora de varã la ora Europei Orientale oficialã se face în aceeaºi zi de 27 octombrie 2019, între staþiile de frontierã cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria ºi Ucraina, trenurile vor circula dupã orele din Mersul de tren în vigoare.

Înainte de efectuarea cãlãtoriei, CFR le recomandã pasagerilor sã se asigure cã au bileþ pentru evitarea taxãrii suplimentare în tren corespunzãtoare rangului de tren ºi zonei kilometrice ºi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementãrilor în vigoare.

Societatea de Transport Feroviar de Cãlãtori CFR Cãlãtori S.A. este operatorul naþional feroviar de pasageri care efectueazã transportul public de cãlãtori pe calea feratã.

Sursa – agerpres.ro

De același autor

Related Articles