Membrii Federaţiei Sanitas au intrat de astăzi în grevă japoneză

Membrii Federaţiei Sanitas au intrat de astăzi în grevă japoneză. La cele 3 Staţionare din Reşiţa peste 600 de cadre medicale protestează cu o banderolă albă la mână dar fără întreruperea activităţii. Cu toţii sunt nemulţumiţi de situaţia financiară actuală. Problemele trebuie rezolvate, profesioniştii din sănătate au şi drepturi nu doar obligaţii declară Maria Galescu, presedintele Sanitas din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa impreună cu colegii săi.

“Până în 15 suntem în grevă japoneză. Sperăm ca sindicatul Sanitas de la nivel național să negocieze cu Guvernul pentru a obține revendicările noastre. Posturile sunt blocate la ora actuală prin deblocarea posturilor ca actul medical să se desfășoare în bune condiții pentru bolnavi. Calcularea tuturor sporurilor prin raportarea la salariu aflat în plată, calcularea indemnizației de hrană raportat la salariul minim brut pe țară alocat. O erarhie corectă și echilibrată a salariilor din sistem. Sunt asistent medical, laborator, analize medicale subscriu la ce a spus și dna. Galescu, reprezentantul Sindicatului Sanitas. Punerea în aplicare în integralitatea sa a legii numărul 153/2017 pentru toți angajații din sistemul de sănătate. Calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată.

Sunt infirmieră la Spitalul Județean Reșița și sunt nemulțumită. Îmi doresc un salariu mai mare. Suntem două persoane pe o secție, nu ne putem lua concediu, suntem bolnave, una rămâne singură pe secție. Foarte greu!”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a avut deja o primă reacţie, în urma acţiunilor de protest, ne-a transmis preşedintele Organizaţiei Sanitas din Caraş-Severin, George Tiutiu.

Deja din prima zi de grevă avem răspunsuri la nivel național, nu este vorba doar de județul Caraș-Severin, colegii noștri au aderat majoritatea la această formă de protest fără întrerupere a activității și așteptăm rezultate. Dar, după cum vă spuneam, am avut aseară o primă reacție a ministrului Rafila, care spune că se va înțelege cu sindicatele din sănătate pentru a nu se ajunge la greva generală”.

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Reşiţa vor rămâne în grevă japoneză pâna la soluţionarea revendicărilor. Dacă nu se va ajunge la un numitor comun Sanitas ia în calcul declanşarea grevei generale.

De același autor

Related Articles