Medicul Marian Gaşpar a fost trimis în judecată

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a chirurgului Gaşpar Marinică, cercetat sub control judiciar pe cauţiune, pentru luare de mită (şapte acte materiale).

În fapt, s-a reţinut că în perioada 19 – 26 septembrie 2022, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Gaşpar Marian a pretins indirect şi a primit, fără drept, de la mai multe persoane, diferite sume de bani în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu, în calitate de medic primar şi şef Secţie Chirurgie Cardiovasculară în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, arată un comunicat al parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş remis, marţi 30.01.2024, AGERPRES.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Medicul inculpat a fost reţinut, în luna septembrie 2022, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au dispus începerea urmăririi penale pentru luare de mită în formă continuată. Procurorii au anunţat, atunci, că chirurgul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 de euro şi 2.000 de euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu.

Trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Sursă: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles