Ema Pascal de la ATI Reşiţa, decorată cu ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, în semn de apreciere pentru implicarea şi profesionalismul de care a dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Preşedintele României a oferit astăzui medicului de la ATI Reşiţa, Ema Pascal, ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.

Vă reamintim că la începutul pandemiei, tânărul medic în vârstă de 37 de ani a fost voluntar în Italia şi a îngrijit bolnavii dintr-o localitate din Lombardia care erau infectaţi cu SARS CoV-2. Nu m-am aşteptat să primesc această distincţie, a fost reală surpriză, ne-a declarat în EXCLUSIVITATE medicul Ema Pascal.

Sunt onorată că am primit această distincţie, a fost o surpriză plăcută, este un gest frumos din partea Preşedintelui. Experienţa din Italia a fost interesantă, am avut multe de învăţat şi cât am putut am aplicat şi aici, în România în spitalul din Reşiţa şi în cel din Timişoara şi cu siguranţă aş repeta experienţa. Ne confruntăm cu o situaţie nouă, de război pot să spun dar ne descurcăm cu resursele pe care le avem, dar luptăm în continuare”, ne-a declarat Ema Pascal.

Tânărul medic, Ema Pascal are şi câteva sfaturi pentru cetăţeni, cu prilejul zilei de 1 Decembrie:

Aşa cum am precizat şi într-un articol anterior, Ema Pascal este un adevărat model pentru societate dar şi pentru tinerii din ziua de azi, chiar dacă ea prin modestia de care dă dovadă nu vrea sa accepte rolul de EROU în acest război cu COVID-19, război ce se dă pe viaţă şi pe moarte!

În cadrul ceremoniei de astăzi a fost decorat si medicul reşiţean Larisa Liber, aceasta a executat timp de două saptamâni, o misiune în SUA pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19. Larisa Liber activează ca medic specialist ATI în cadrul Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Militar Timişoara.