Colegiul Medicilor Veterinari din România, filiala Caraș-Severin renunță la acțiunile de protest după ce doleanţele le-au fost ascultate în cea mai mare parte.

După cum a declarat preşedintele Alin Deteşan, dintre nemulțumirile care s-au rezolvat doar parțial sunt cele legate de efectuarea inspecțiilor în exploatațiile non-profesionale. A rămas nerezolvată chestiunea legată de lipsa echipamentelor de protecție necesare pentru păstrarea biosecurității privind Pesta porcină africană, dar și pentru efectuarea acțiunii în contextul actual el evoluției SARS Cov 2.

Colegiul Medicilor Veterinari din România, filiala Caraș-Severin anunță că medicii veterinari de liberă practică împuterniciți care dețin un contract de concesiune sau de prestări servicii sanitare veterinare cu Direția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraş-Severin care şi-au suspendat activitatea în data de 9.11.2020, renunță la acțiunile de protest.

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Caraş-Severin, med. vet. Alin Deteşan pentru Radio Reşiţa:

Alin Deteşan

Decizia medicilor veterinari care era una la nivel național la care au aderat majoritatea filialelor, cu pichetarea și a sediului ANSVSA a făcut ca nemulțumirile noastre să fie ascultate și rezolvate în cea mai mare parte de către președintele ANSVSA și a celorlalți decidenți. Considerăm că aplicarea Legii 236/2019 si a OUG 117/2020 coroborat cu intrarea acesteia din urma în dezbaterea Parlamentului sunt revendicari care au fost rezolvate.

Dintre nemulțumirile care s-au rezolvat doar parțial sunt cele legate de efectuarea Inspecțiilor în exploatațiile non profesionale, unde s-a renunțat la anumite aspecte impuse, iar altele s-au modificat ținând cont de situația actuală, rămânând ca să se găsescă soluții privind termenul de finalizare al acțiunii. A rămas nerezolvată chestiunea legată de lipsa de echipamente de protecție necesare pentru păstrarea biosecurității privind Pesta porcină africană, dar și pentru efectuarea acțiunilor în contextul actual el evoluției SARS-Cov-2.

Mulțumim mass-mediei pentru sprijinul acordat în promovarea și conștientizarea situației în care se află medicii veterinari, precum și tuturor care au contribuit la soluționarea favorabilă a acestor revendicări, a mai subliniat preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Alin Deteşan.