Medici, asistenţi şi oameni cu suflet au început să doneze bani pentru secţia ATI Reşiţa. Campania “Şansa la Viaţa”, în lupta cu COVID-19, continuă!

Asociaţia ATI Reşita 2019 “Şansa la Viaţa”, începe să-şi atingă obiectivele propuse în lupta cu COVID-19.

Primele donaţii au intrat deja în contul ATI Reşiţa, confirmă medicul Iulian Bura pe pagina sa de facebook.

“MULŢUMIM DIN SUFLET pentru donaţiile înregistrate până acum şi vă rugăm respectuos să ne sprijiniţi în continuare.
Ordinul Asistenţilor Medicali Reşiţa 10.000 ron
Asistent Lica Elena 500 ron
Dr.Filimon Liana 200 ron
Cec Bank Reşita Filiala Centru Civic 541 ron
Mijaiche Georgeta Adriana 300 ron
Asistent Sutoi Nicoleta 100 ron
Nandriş Adriana 100 ron
David Rominu 90 ron
Aparatura din secţia de terapie intensiva este extrem de costisitoare. Va dau un singur exemplu : un aparat de ventilaţie mecanică mediu ca performanţă costa 30.000 euro. Acesta se foloseşte pentru intubaţia orotrahela la pacienţii cu insuficienţă respiratorie acuta. Sectia ATI Resita dispune în acest moment de 4 aparate de ventilaţie mecanică având un număr de 30 de paturi !!!!
O seringă automată costă în jur de 1500 – 2000 euro plus tva. La fiecare pacient grav ajuns pe secţie ar trebui să fie disponibile 4 seringi automate”, a scris medicul Iulian Bura, pe pagina sa de socializare.

Vă reamintim că scopul asociatiei este acela de a susţine activitatea medicală în cadrul Sectiei Anestezie si Terapie Intensiva la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Rolul acestei asociaţii este creşterea calităţii actului medical prin modernizarea infrastructurii şi dotarea cu aparatură medicală performantă. Sectia ATI este ultima frontieră in lupta cu bolile grave şi necesită dotări tehnice de înalt nivel , ce presupun costuri ridicate. Medicina din ziua de azi si, mai ales cea din sectiile de Terapie Intensivă, se practica la un nivel înalt şi pentru a ne putea alinia şi noi la acest nivel, avem nevoie de ajutor.

Persoanele care doresc să facă donaţii o pot face în contul deschis la:
Banca Transilvania Reșița
ATI Resita 2019 “Sansa la viata”
Adresa asociatiei este: Reșița, Piata Traian Vuia nr.1, sc. 3, etaj 2, apartament 12
CIF: 42358048

Cont RON: RO78BTRLRONCRT0534069001
Cont EURO: RO28BTRLEURCRT0534069001

Cod SWIFT(BIC): BTRLRO22CSA (necesar pentru donații din afara țării)

De asemenea, persoanele fizice pot redirectiona din impozitul pe venit, din salarii si pensii (numai pensiile peste 1000 RON sunt impozitate), procente cuprinse intre 2 si 3,5%, prin completarea declaratiei 230 ANAF. Pentru detalii va asteptam pe Sectia ATI Spitalul Judetean Resita. Pentru persoanele juridice, in baza unui contract de sponsorizare, companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit datorat statului catre asociatia noastra, transmite colectivul secţiei ATI-Reşiţa.

2 COMENTARII

  1. Bună,
    Pentru cineva care vrea sa doneze de “afara”, se cere și codul BIC
    Va rugam sa îl publicați!
    Mulțumesc și sănătate la toți!

Comments are closed.

De același autor

Related Articles