2014.10.16. - 130 ANI NASTEREA SI 40 ANI DE LA MOARTEA LUI TIBERIU BOTTLIK - PLIC

Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea” din Bocşa organizează joi, 23 octombrie un eveniment In Memoriam pictorului şi sculptorului Tiberiu Bottlik, la 130 de ani de la naşterea şi 40 de ani de la moartea marelui artist. Sala Biblionet va găzdui de la ora 13.00, un medalion omagial care va cuprinde printre altele o expoziţie de pictură, cu lucrări de Tiberiu Bottlik aflate în colecţia personală Constantin Gruiescu.
Cu această ocazie vor fi prezentate și câteva cărţi care cuprind date despre viaţa şi activitatea maestrului, dar şi confesiuni ale acestuia: “Viaţa şi activitatea pictorului şi sculptorului Tiberiu Bottlik” de Carol Brindza, “L-am cunoscut pe Tiberiu Bottlik” de Constantin Gruiescu, “Din viaţa şi opera unui artist” de Tiberia Gallas. Participanții la manifestarea culturală vor avea prilejul să vizioneze documentarul „Culorile singurătăţii” de Vasile Bogdan şi Diana Trocmaier, după care va avea loc o elegie la mormântul lui Tiberiu Bottlik.
Despre viaţa şi activitatea artistului Tiberiu Bottlik vor vorbi: Ada D. Cruceanu, Gheorghe Jurma, Constantin Gruiescu, Călin Chincea, dar şi alţi bocşeni.
Evenimentul este organizat de Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea” Bocşa, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Bocşa, în parteneriat cu colecţionarul Constantin Gruiescu din comuna cărăşană Ocna de Fier.

(Hardy Cvoica)