Mascații revin în zonele aglomerate

Gradul de alertă teroristă pentru ţara noastră este albastru precaut. Oficial, nu s-a schimbat nimic dar, autorităţile sunt în gardă şi au luat măsuri suplimentare în spaţiile aglomerate, pentru a preîntâmpina situațiile de urgență. În plus, luptători de la trupele speciale ale Jandarmeriei fac misiuni de patruale, cu arme semiautomate în dotare, pentru a putea interveni operativ în caz de pericol.

„Nu e nimic deosebit și cetățenii nu trebuie să intre în panică. Misiunile sunt preventive și au și rolul de a descuraja comiterea de fapte antisociale. Astfel de echipaje de intervenție pot fi văzute și în zonele aglomerate din Reșița”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi din Caraș-Severin, Marius Săndulescu.

Conform Sistemului Național de Alertă Teroristă, nivelul PRECAUT se instituie şi se menţine atât timp cât, la nivel național, există risc de producere a unui act de terorism, dar probabilitatea de comitere a acestuia este scăzută.

De la instituirea SNAT şi până în prezent, nivelul de alertă teroristă a fost ALBASTRU-PRECAUT, cu excepţia unei perioade scurte – cu ocazia Summit-ului NATO de la Bucureşti – când s-a decis ridicarea nivelului la GALBEN-MODERAT, pe o perioadă de 30 de zile (aprilie 2008).

De același autor

Related Articles