Deşi cancerul de col uterin este considerat prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, multe dintre ele ignoră controalele periodice atât de importante pentru diagnosticarea precoce a bolii.

La fel a făcut şi doamna Maria, nu a vrut să o fotografiem pe patul de spital şi o înţelegem! Ea recunoaşte că de 8 ani nu a mai trecut pragul medicului ginecolog, iar din păcate în urmă cu 2 luni a descoperit că suferă de cancer de col uterin. Vestea a venit ca un şoc şi nu neaparat pentru ea, care este o femeie puternică ci pentru membrii familiei sale, care au fost cei mai afectaţi.

Din păcate, majoritatea femeilor din ţara noastră ignoră importanţa controalelor preventive. Nu aştepta până când simptomele îşi fac simţită prezenţa deoarece atunci ar putea fi prea târziu, iar şansele de vindecare vor fi din ce în ce mai reduse!

Controlează-te! Fii sigură că eşti bine pentru tine şi cei dragi ţie! Nu mai sta pe ganduri vino la căsuţa speranţei din centrul municipiului Reşiţa şi donează. Bolnavii care suferă de cancer de la Centrul Onco Help Timişoara au nevoie de noi!

Daiana Roşca