Maria Grapini în mijlocul elevilor de la Liceul de artă “Sabin Păutza”

227

La Liceul de artă Sabin Pautza din Reșița a avut loc în această dimineață o întâlnire între elevii unității de învățământ și europarlamentarul Maria Grapini.

Dezbaterea pe tema Parlamentului European a avut loc în cadrul proiectului EPAS – Școala Ambasador a Parlamentului European, ce se derulează în acest liceu. Deoarece anul viitor vor fi alegeri europarlamentare, iar mulți dintre elevii liceului vor deveni majori până atunci, curiozitățile lor s-au îndreptat în primul rând asupra mecanismului de votare și a importanței acestui vot pentru Europa, dar și asupra mecanismelor Parlamentului European și cum poți ajunge europarlamentar.

Maria Grapini a vorbit despre importanța participării la alegerile europarlamentare de anul viitor, când în Parlamentul European vom avea 33 de reprezentanți în loc de 32.

” Pentru că odată cu Brexitul, România a mai câștigat un loc. Aceştia vor reprezenta țara în modificările legislative europene pe de o parte, dar  vor avea şi misiunea și de a informa cetățenii despre politicile europene”-a explicat europarlamentarul român.

De asemenea a îndemnat tinerii să se implice în viața politică și socială a țării, pentru că numai așa ea poate progresa și a vorbit despre importanța și provocările preluării președinției Comisiei Europene începând cu ianuarie 2019.

După încheierea reuniunii, Maria Grapini a vizitat și studioul Radio Reșița.

(Daniela Tudor)

1 COMENTARIU

  1. O semi analfabetă care mai dorește un mandat … unde să se facă și să ne facă de rușine … cum a fost cazul cu președintele Franţei!

Comments are closed.