Mândri de fanioanele sportului!

cetateni de onoare3

Şedinţa Consiliului Local Reşiţa a început cu un moment festiv, de înmânare a titlurilor de cetăţean de onoare al municipiului către patru sportivi cu merite deosebite în acest domeniu: Maria  Zsizsik, Iosif Măzăran, Lucien Hora şi Ilie Pătruică. După felicitările de rigoare, a început şedinţa propriu-zisă, în care s-au luat mai multe hotărâri în ceea ce priveşte buna gestionare.

Consilierii Locali au hotărât să subvenţioneze din buget  transportul şi selectarea deşeurilor menajere din oraş cu suma de maxim 25 de lei pe tonă.  Ca urmare a acestui demers, preţul pe metru cub al deşeurilor la populaţie nu va creşte, cel puţin până la darea în folosinţă a deponeului ecologic de la Lupac – construit prin proiectul de management integrat al deşeurilor .

Nici tarifele pentru parcările cu plată din Reşiţa nu vor creşte anul viitor – au hotărât  consilierii locali la solicitarea firmei care gestionează aceste locuri în municipiu. Cu toate acestea, nici populaţia, nici administraţia locală nu sunt mulţumite de acest sistem . Parcările nu sunt semnalizate corespunzător, nu au fost montate bariere şi nici nu a fost implementat sistemul de plată a parcării prin SMS aşa cum s-a promis.

O stradă a primit numele poetului Ion Chichere:  drumul situat în zona Valea Cîlnicelului, între Aleea Gugu şi zona rezidenţială. (Daniela Tudor)

consiliul local plen

De același autor

Related Articles