Managerul Adrian Dumbravă:”Dacă Enel ne întrerupe din nou curentul și vor exista pagube, noi nu vom ezita să cerem despăgubiri”

După incidentul de zilele trecute în care Spitalul Municipal din Caransebeş a rămas fără curent, managerul unităţii medicale Adrian Dumbravă, cere companiei Enel Distribuţie să trateze cu prioritate Spitalul Municipal din Caransebeş pentru că din cauza acestor întreruperi există pericolul ca pacienţii să rămână fără oxigen sau ca aparatura să se strice, lucru de neconceput în această pandemie.

Dacă pe viitor vor mai exista astfel de probleme, managerul spune ca nu va ezita să ceară despăgubiri firmei de electricitate.

Problemele cât depind de noi sunt rezolvate, noi avem ca rezervă generator care și în noaptea cu pricina la care faceți dumneavoastră referire a funcționat și a intrat de câte ori a fost nevoie, de 5 ori a intrat în funcțiune. Zona de alimentare a spitalului este o zonă roșie și ar trebui mai multă atenție în dispeceratul lor când li se sesizează că sunt întreruperi, zona noastră trebuie tratată cu prioritate pentru că 5-6 întreruperi în decurs de o oră, automatizarea care cuplează instalația spitalului pe generator o să cedeze.

Ne dorim să avem o relație de amiciție cu Enel Distribuție dar în cazul în care lucrurile nu se rezolvă și ele persistă, atunci sigur noi o să punem niște aparate de măsură, protecții profesionale și care ne vor indica tensiunea care intră și dacă se întâmplă astfel de lucruri des și grav sigur vom fi în stare să mergem și să cerem despăgubiri de la Enel dacă se produc pagube. Deocamdată eu cred că a fost o întâmplare și cred că vom fi tratați cu mai multă atenție, asta este rugămintea mea”, ne-a declarat managerul Adrian Dumbravă.

Multe dintre aparatele medicale sunt prevăzute cu baterie astfel încât în cazul unei pene de curent activitatea medicală să nu fie pusă în pericol dar chiar și așa este riscant. O pană de curent în timpul unei intervenșii chirurgicale poate să facă diferența între viață și moarte!

De același autor

Related Articles