Mama acuzată că a provocat moartea a trei dintre copiii săi, în libertate

copii arsi

Femeia din Uricani acuzată că a provocat incendiul care a dus la moartea a trei dintre cei patru copii ai săi, a fost înfăţişată  instanţei Curţii de Apel Alba Iulia. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a femeii, anchetată pentru omor calificat. Curtea de Apel Alba iulia a respins contestaţia procurorilor faţă de hotărârea magistraţilor Tribunalului Hunedoara ca Alina Ardeleanu, mama celor trei copii ucişi într-un incendiu, în urmă cu două săptămâni, să fie cercetată în libertate. „Instanţa respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara împotriva încheierii penale pronunţată de Tribunalul Hunedoara – Secţia penală în dosarul nr. 3312/97/2015. Soluţia, definitivă, a fost pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 19 iunie 2015”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.

În 11 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au reţinut-ope Alina Ardealanu, pentru omor calificat. Iniţial, încadrarea juridică a faptei pentru care femeia a fost cercetată era de ucidere din culpă.

Curtea de Apel Alba iulia a respins contestaţia procurorilor faţă de hotărârea magistraţilor Tribunalului Hunedoara ca Alina Ardeleanu, mama celor trei copii ucişi într-un incendiu, în urmă cu două săptămâni, să fie cercetată în libertate. „Instanţa respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara împotriva încheierii penale pronunţată de Tribunalul Hunedoara – Secţia penală în dosarul nr. 3312/97/2015. Soluţia, definitivă, a fost pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 19 iunie 2015”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia. În 11 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au reţinut-ope Alina Ardealanu, pentru omor calificat. Iniţial, încadrarea juridică a faptei pentru care femeia a fost cercetată era de ucidere din culpă. ”Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în seara de 7 iunie 2015, în jurul orelor 21,30 – 22,00, inculpata a aşezat o lumânare aprinsă pe un plan neregulat din material textil uşor inflamabil, într-un echilibru precar, respectiv pe spătarul unui colţar situat lângă patul în care dormeau cei trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între 1 an şi 10 ani, prevăzând posibilitatea răsturnării acesteia şi a aprinderii materialului textil al colţarului pe care era aşezată lumânarea şi implicit al declanşării unui incendiu la ieşirea din camera respectivă, care elimina posibilitatea copiilor de a părăsi încăperea incendiată în care dormeau, acceptând posibilitatea suprimării vieţii acestora urmare a incendiului declanşaţ după care a părăsit locuinţa”, a informat procurorul Mirela Negruţiu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. De asemenea, din probele administrate rezultă că Alina Ardeleanu a pătruns în apartamentul incendiaţ constatând amploarea acestuia dar nu a sesizat vreo persoană pentru stingerea incendiului şi salvarea copiilor.

Mama celor trei, internată în spital după ce a căzut din cauza stării de ebrietate în care se afla şi şi-a fracturat bazinul, a fost prezentă şi la înmormântarea pruncilor săi. La vederea femeii, oamenii strânşi în cimitir au început să huiduie. Unii dintre cei prezenţi s-au năpustit asupra ei, şi aproape au linşat-o. Rudele i-au reproşat că şi-a lăsat copiii închişi în apartamentul în flăcări şi ca în vremea în care a avut loc incendiul ce a dus la moartea celor trei minori era de negăsit.

Povestea femeii acuzate de ucidere din culpă ascunde o altă tragedie. În urmă cu 12 ani, un fost iubit al ei i-a ucis doi copii: un băieţel de şapte luni şi o fetiţă de doi ani. Anchetatorii au stabilit că bărbatul a rămas singur cu bebeluşul şi, beat fiind, a încercat să-şi liniştească fiul care plângea. Iniţial, i-a dat o sticlă cu lapte. Cum copilul nu s-a liniştiţ l-a lovit în cap cu sticla cu biberon. Lovitura a dus la deceul pruncului. Anchetatorii au descoperit şi alte urme de violenţă pe trupul copilului, iclusiv în zona gâtului. De asemenea, au stabilit că iubitul femeii i-a strangulat şi fata în vârstă de doi ani, pe care cei doi au îngropat-o apoi în albia unui pârâu secaţ din apropierea casei în care locuiau atunci. Autorul celor două crime a murit în închisoare.

Sursa şi foto: adevarul.ro

De același autor

Related Articles