Mai bine de un sfert din locurile de veci din cimitirele din Reşiţa sunt neplătite şi părăsite

Peste 25% dintre locurile de veci din cimitirele din Reşiţa sunt în prezent neachitate, a declarat pentru Radio Reşiţa şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Local, Daniel Călin:

Se plătește pentru 7 ani la înhumare, care este minimul conform legii, după care reconcesionarea sau extinderea concesiunii se poate face pe 5 ani, pe 10 ani sau chiar pe 20 de ani. Dacă trec cei 7 ani de la deces și proprietarul mai lasă încă 2 ani să nu vină să-și plătească concesiunea se notifică începând cu acel an. Am luat la mână absolut toți cei care sunt întârziați în momentul acesta. În cimitirele din Reşiţa sunt 22.630 de locuri de veci existente. Din martie până în prezent am făcut peste 4.600 de notificări pentru întârzieri de plată pentru că peste 25% dintre locuri sunt neachitate“.

Daniel Călin a mai subliniat că, nevoia locurilor de veci din Reşiţa a ajuns la cote alarmante mai ales în cimitirele 7, unde nu mai este loc şi 8, fapt pentru care ale celor care nu şi le plătesc la termen vor fi realocate din cauza solicitărilor mari, iar cavourile construite din beton şi criptele vor fi vândute la licitaţie.   

De același autor

Related Articles