primaria-caransebesMunicipalitatea din Caransebeş a făcut un pas important în redobândirea proprietăţilor de la graniţa cu Buchinul. Tribunalul Caraş-Severin a admis acţiunea primăriei de stabilire a limitelor teritoriale ale celor două localităţi. Decizia Consiliului Local din luna iulie 2012, de a acţiona în instanţă Primăria Buchin, s-a bazat pe extrasele de Carte Funciară existente.

Astfel, proprietatea municipiului ar trebui să fie până în dreptul actualului sens giratoriu dintre cele două localităţi, mult peste limita comunei Buchin, stabilită în funcţie de perimetrul fostului CAP din localitate. Caransebeşul asigură toate utilităţile necesare: apă, energie electrică, canalizare, gaz metan, însă impozitele achitate de firmele care îşi desfăşoară activitatea pe terenurile disputate, cu mii de angajaţi, ajung în bugetul comunei Buchin.

Potrivit primarului Marcel Vela, administraţia din Buchin doar încasează impozitele locale pe terenuri şi clădiri, precum şi pe cele pe venit şi pe salarii. Sentinţa Tribunalului Caraş-Severin poate fi atacată cu recurs.