”LUMEA NOASTRĂ” se lansează din nou la Școala 7 Reșița

Astăzi, de la ora 12.00, în amfiteatrul Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița va avea loc lansarea nr. 36 al revistei școlare ”Lumea noastră”. Revista cuprinde activitățile extrașcolare în care au fost implicați elevii unității de învățământ în lunile septembrie și octombrie ale anului școlar 2017-2018, cercurile tematice și sportive existente în oferta educațională a Școlii 7, proiectele educaționale, interviuri, sondaje de opinie și alte materiale atractive, interesante și educative, în același timp.

Talentele Școlii 7 regăsite în acest număr de revistă, care vor prezenta aspecte din activitatea lor în timpul lansării de mâine, sunt chitaristul Darius Balint, care destăinuie secretele unei pasiuni, și gimnasta Dariana Condescu, membră e echipei de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Școlar Reșița, antrenată de profesor Luminița Lațcu, printre performanțele ei regăsindu-se locul II la Campionatul Național Școlar (Ploiești, 2017 – proba de ansamblu) și locul IV la Cupa României (București, noiembrie 2017).

Revista lansează cititorilor invitații la călătorie, atât în țară, cât și în străinătate, la lectură și la joc, prezentând locuri atractive pentru turistul de orice vârstă, cărți citite de membrii echipei redacționale și jucării la modă, aflate în topul preferințelor copiilor.

Despre elevul și profesorul ideal vorbesc elevul Andrei Sprînceană, redactorul-șef al revistei, și profesoara Ileana Pomoja, directorul unității de învățământ.   În concepția echipei redacționale, revista este o carte de vizită a școlii. Prin urmare, micii jurnaliști l-au luat la întrebări pe profesorul Ionuț Gârtoi, aflat doar de un an la conducerea Școlii 7, dar au realizat și un sondaj de opinie privind uniformele școlare purtate de toți elevii.

Rubrica Eveniment cuprinde un interviu de excepție, luat de o fostă membră a echipei redacționale, Sara Poenariu, poetei Ana Blandiana.

Coordonatorul revistei este prof. Cristina Ardeleanu. Elevii care fac parte din echipa redacțională sunt: Alessia Gruia, Alexia Duicu, Alessia Nandriș, Daria Bejenariu, Ioana Crina, Robert Chira, Andrei Sprînceană, Vlad Mîțu, Alexia Șerban, Andra Kradyel, Bianca Mitruș și Andrei Mateia, coordonați de cadrele didactice Ileana Pomoja, Ionuț Gârtoi, Daniela Oțelariu, Ilie Bădescu, Gabriela Barna și Victoria Andraș. La realizarea acestui număr de revistă au mai contribuit prof. Maria Cărăușan, prof. Violeta Ștefoni, prof. Florentina Pușu, prof. Claudia Buzilă, consilierul școlar Maria Liță.

Ada Botezan

Cele mai citite

Related Articles