Lugoj: Casa compozitorului Ion Vidu va fi reabilitată

Casa din Lugoj în care a locuit Ion Vidu, renumitul compozitor și militant pentru emanciparea culturală și politică a românilor bănățeni, va fi reabilitată.

În perioada următoare vor începe lucrările de renovare a acestui imobil care, în martie 2018, a fost donat municipalității lugojene de către un membru al familiei, Robert Benkoczi, stănepotul lui Ion Vidu.

Donaţia a fost condiţionată de câteva cerinţe: ca această casă, sub denumirea de Casa muzicii Ion Vidu, să fie renovată, să nu fie vândută în viitorii 49 de ani și să fie destinată activităților culturale.

În cursul anului trecut a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a acestei clădiri memoriale denumite Casa Ion Vidu. Conform contractului, într-o primă etapă a fost prevăzută realizarea proiectării, care a fost deja finalizată. În momentul acesta se așteaptă doar un aviz de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, după care se va da ordinul efectiv de execuție a lucrărilor.

Conform contractului, după finalizarea etapei de proiectare, termenul maxim de realizare a lucrărilor este de 20 deluni, dar avem speranța că acest termen va fi mult mai scurt,” a declarat primarul, Bogdan Blidariu.

Casa are o suprafață de 131 de metri pătrați, iar valoarea lucrărilor de reabilitare este estimată la aproximativ 530.000 de lei.

sursa foto: lugojeanul.ro

Cele mai citite

Related Articles