Lucrările de reabilitare şi creştere a eficienţei energetice, în grafic la Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa

Proiectul de creştere a eficienţei energetice în clădirile Colegiului Naţional Traian Lalescu din Reşiţa este în plină desfăşurare.

Lucrările sunt în grafic atât la liceu, cât şi la sala de sport. A fost izolată şi anvelopată faţada liceului dar şi a sălii de sport. Acum se lucrează la finisajele interioare şi la instalaţia termicã de încălzire. Vor fi montate panouri solare şi fotovoltaice. Investiăia este efectuată cu ajutorul fondurilor europene şi a primăriei Reşiţa iar investiţia depăşeşte 8 milioane de lei.

Până acum, la sala de sport a liceului s-au executat toate lucrările de termoizolare exterioară, inclusiv partea de finisaje, atât la pereți, cât și la partea de terasă, s-au refăcut scurgerile, s-au turnat șapele, pardoselile, în vederea montării acelui linoleum special pentru sălile de sport. Urmează în perioada următoare ultimele rectificări, dar în momentul de față suntem într-un stadiu de peste 90% din totalul lucrărilor. S-au refăcut grupurile sanitare, toate instalațiile, deci suntem într-un termen de execuție foarte bun.

La liceu acoperişul a fost refăcut, au loc lucrările de înlocuit tâmplării și partea de uși, zugrăvelile, iar în interior, în momentul de față se lucrează la instalații și la finisaje. Și aici stadiul lucrărilor este avansat și avem toată încrederea că acest constructor se va încadra în termen.

În final, urmează să se monteze în perioada imediat următoare niște panouri fotovoltaice, un sistem destul de evoluat, se montează niște panouri pe niște piloni, se vor roti automat după soare pentru a capta energia maximă posibilă”, a precizat city managerul, Paul Vasile.

Conform datelor din proiect, la finalizarea acestor lucrări consumul anual de energie primară din surse neregenerabile va scădea cu 74,71%, iar emisiile de dioxid de carbon cu 73,76%, astfel că unitatea medicală va putea face şi economii.

Proiectul va fi finalizat în martie anul viitor, atunci când elevii se vor întoarce într-o şcoală nouă, ce va corespunde tuturor normelor impuse de Uniunea Europenă.

De același autor

Related Articles