aeroportul caransebes

Constatându-se neîndeplinirea unor obligaţii asumate în contractul de concesiune a terenului din Caransebeş  aferent SC Aeroportul SRL, Consiliul judeţean a propus rezilierea contractului prin procedură judiciară.
Principalele acuzaţii aduse Societăţii Aeroportul din Caransebeş  de  Consiliul judeţean sunt nerealizarea  activităţii pentru care s-a încheiat contractul, neinstalarea balizajului şi întârzierea platei redevenţei trimestriale. Administratorul societăţii, Axinte Obrejan a obiectat în plenul şedinţei de consiliu , menţionând că a fost luat prin surprindere de această hotărâre, că din cauza unor neclarităţi legate de proprietate şi a termenului scurt de concesiune de numai 30 de ani, societatea nu a putut să-şi atingă obiectivele, deşi s-au investit acolo aproape 3 milioane de euro.
După discuţii aprinse pro şi contra rezilierii contractului, la voţ hotărârea a fost respinsă deoarece nu a întrunit cele două-treimi necesare pentru a fi adoptată.
Vicepreşedintele Consiliului judeţean Ilie Iova spune că situaţia trebuie totuşi clarificată, pentru că la această oră societatea este în ilegalitate vis-a -vis de Consiliul Judeţean.(Daniela Tudor)