Locuitorii din Moldova Nouă nu-şi vor mai parca la întâmplare maşinile

Locurile de parcare din Moldova Nouă vor fi gestionate pentru prima dată pe baza unui sistem de atribuire prin contract şi a unei taxe anuale. Primarul oraşului, Ion Chisăliţă spune că procesul de organizare a început încă de anul trecut şi era unul necesar.

Fiecare îşi parca maşina în vechile parcări cum apuca. Nu exista regulament sau taxă pe parcări. Acţiunea am început-o încă de anul trecut prin Hotărâre de Consiliu Local, prin aprobarea regulamentului şi a taxelor.

Aproape 700 de dosare au fost depuse în prima etapă a procesului de atribuire. În această perioadă sunt analizate dosarele solicitanţilor, urmând ca după validarea lor să urmeze procesul propriu-zis de alocare, a explicat primarul Ion Chisăliţă.

Rezolvăm problema locurilor de parcare pe care le-am putut numerota şi preda în bună stare. Adică, nu îi arătăm un loc viran pe care să parcheze şi să plătească. Sunt marcate, numerotate şi pe baza dosarului se face contractul.

În momentul în care s-a încheiat perioada de preluare a dosarelor erau finalizate aproximativ 650 de locuri de parcare. Primarul Ion Chisăliţă a mai precizat că în oraş se lucrează în continuare la modernizarea parcărilor, dar investiţiile sunt făcute din fonduri de la bugetul local, astfel că ritmul de realizare este unul mai lent.

Sursa foto: Primăria Moldova Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles