Liste de aşteptare interminabile pentru RMN-ul Spitalului Municipal din Caransebeş

RMN-ul şi tomograful de la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş funcţionează la foc continuu şi tot nu face faţă numărului mare de solicitări. De exemplu pentru RMN, lista de aşteptare depăşeşte 2 luni. S-a ajuns în această situaţie din cauza fondurilor insuficiente alocate de Casa de Asigurări de Sănătate. Urgenţele şi pacienţii internaţi în spital au prioritate la tomograf, ne-a declarat managerul spitalului Adrian Dumbravă, în cadrul emisiunii Banatul în Direct:

La RMN listele de aşteptare sunt și de două luni de zile, mă refer la investigaţiile pe care le facem în contractul cu Casa pentru că noi avem un buget alocat lunar pentru aceste investigații, nu există un buget nelimitat și pot să ajungă și la două-trei luni de zile. Multă lume întreabă dar de ce cu cash se poate? Păi tocmai din acest motiv, noi avem acolo infrastructură am început în ture și după masa când a fost fondul mai mare dar suntem limitați de ceea ce înseamnă buget.

Cât privește computerul tomograf mai ales pentru urgență nu există listă de așteptare, ele se fac și se decontează din alte surse de finanțare imediat. Aici lista de așteptare este mult mai mică și avem şi un contract cu o firmă care ne oferă de la distanță prin telemedicină a doua opinie pentru ceea ce înseamnă imagistică, tocmai ca să fim prompţi și să le putem da rezultatele la timp pacienţilor noştri.”

Cei care au nevoie de un RMN urgent şi nu au trimitere de la medicul specialist trebuie să scoată din buzunar între 600 şi 1.000 de lei, în funcţie de zona investigată.

Sursa foto: Pixabay

Cele mai citite

Related Articles