Lipsa banilor tergiversează manevrele de recuperare a barjei. Amenzi de 40.000 de lei pentru întârzieri

scafandri

Neînţelegerile financiare întârzie manevrele de descărcare a barjei scufundate săptămâna trecută în Dunăre, spune Ervin Luci – directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

Scafandri de la Constanţa veniţi la Moldova Veche pentru a lua parte la operaţiunile de recuperare a încărcăturii barjei întâmpină probleme de ordin financiar cu armatorul. Potrivit lui Luci, armatorul – o firmă din Agigea nu poate plăti serviciile prestate de scafandri, fapt pentru care aceştia nu au intrat în apă. Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Ervin Luci a declarat pentru Radio România Reşiţa că situaţia din zonă este stabilă, apa fiind continuu monitorizată de o sondă, coborâtă la 15 metri, care arată calitatea acesteia. Încărcătura barjei încă este bine păstrată şi se speră ca de mâine să înceapă procedurile de descărcare, a mai spus acesta. Pentru întârzierea operaţiunii de recuperare a încărcăturii şi a tergiversării situaţiei Administraţia Bazinală de Apă Banat va aplica sancţiuni începând de la 40.000 de lei armatorului şi celor care se fac vinovaţi de producerea acestui incident. De-asemenea şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a dispus luarea unor măsuri de siguranţă şi aplicarea întocmai a acestora, a declarat Ervin Luci.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a aflat amănunte despre situaţia de la faţa locului şi cauzele tergiversării descărcării barjei de la Ervin Luci – directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, instituţiei care coordonează lucrările de recuperare a încărcăturii barjei scufundate în urmă cu 8 zile în Dunăre:

Vă amintim că ambarcaţiunea de mare tonaj, care zace de o săptămână în adâncurile fluviului, a fost încărcată în Croaţia şi urma să fie descărcată în portul cărăşan Moldova Veche.

Sursa foto: telegrafonline.ro

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles