La vremea plantelor de leac: Liber la culesul plantelor medicinale în Caraş-Severin

Direcţia Silvică din Caraş-Severin şi-a propus să recolteze 15 tone de plante medicinale din flora spontană a fondului forestier constând în flori de soc şi de tei, iarbă de sunătoare, frunze de mesteacăn şi păpădie, urzică, rostopască şi mentă.

Spre deosebire de anii trecuţi când agenţii economici nu se înghesuiau să achiziţioneze aceste plante, anul acesta ele sunt foarte căutate, a declarat pentru Radio Reşiţa Dan Câmpan – directorul comercial al instituţiei:

În urma licitaţiei plantele medicinale sunt achiziţionate, în stare uscată, de către Direcţia silvică judeţeană de la pădurari şi persoane fizice şi apoi vândute firmelor care se ocupă cu procesarea lor.

Achiziţia plantelor se face la: 4 lei kilogramul de frunze de păpădie, 3 lei kilogramul de sunătoare snop, 1,8 lei kilogramul de urzică, 20 de lei pe kilogramul de flori de tei, 12 lei kilogramul de flori de soc, 1,5 lei kilogramul de frunze de mesteacăn, 3 lei/ kg rostopasca şi 1,8 lei kilogramul de mentă, a mai spus Dan Câmpan. (Hardy Cvoica)