Let’s Do it pe Valea Cernei

O nouă ediție Let’s Do It, Romania!: Ziua de Curățenie Națională a avut loc loc pe 16 septembrie. Pe Valea Cernei peste 100 de voluntari de la instituțiile și societățile comerciale din Băile Herculane, dar și turiști s-au alăturat acțiunii.

S-au curățat zonele între cădițele de la 7 Izvoare și Ogasul lui Roșeț pe Valea Cernei, dar și Aleea Romană și Platoul Coronini.

Pe lângă peturi și doze de suc, voluntarii au constatat că tot mai mulți localnici aruncă în pădure inclusiv haine și obiecte de mobilier.

Mariana Păsărin – specialist comunicare Parcul Național Domogled Valea Cernei este de părere că asemenea actiuni sunt benefice, dar populația mai are încă nevoie de educație în privința protejării mediului înconjurător.

”Concluziile sunt că oamenii încă nu reușesc să se civilizeze. Am rămas neplăcut surprinsă să găsim în zona Platoului Coronini foarte multe gunoaie și e clar că aceste gunoaie nu aparțin turiștilor pentru că avem un frigider, avem o canapea, avem foarte multe haine. Aceste deșeuri cu siguranță provin de la cei care stau în zonă.

Mulțumim copiilor că au îndurat mirosurile neplăcute și tot ce am găsit aici.

Colegii mei au acționat și pe zona Șapte izvoare, și în zona Alea Romană din Băile Herculane. Și acolo au fost descoperite multe gunoaie.

Din păcate încă nu reușim să devenim un popor mai educat în privința aruncării acestor gunoaie la voia întâmplării. Organizarea unor asemenea acțiuni mai des poate ar conduce chiar la o amplificare a aruncarea acestor gunoaie, că vor spune că vine mereu cineva să le strângă.

Eu zic că ar trebui noi oamenii să începem să conștientizăm că dacă nu avem grijă de natură și de planetă, lucrurile nu vor merge într-o direcție prea bună.

Noi vom încerca în continuare să facem aceste acțiuni de igienizare pentru că ne dorim măcar tinerii văzând ei sunt exemplul și văzând ce se aruncă, poate ei vor transmite celorlalți colegi. Sau chiar mai târziu când vor deveni părinți, vor transmite copiilor lor să nu facă asemenea lucruri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles