Lepa Brena vine astăzi la Reşiţa

Lepa Brena

Cântăreaţa Fahreta Živojinović, cunoscută cu numele de scenă LEPA BRENA va ajunge astăzi la Reşiţa. Artista va pune la punct împreună cu conducerea Primăriei detaliile concertului pe care îl va susţine în 29 iunie în municipiul de pe Bârzava la manifestarea “Zilele Reşiţei şi Ruga Bănăţeană”.

Lepa Brena este cea mai cunoscută și de succes solistă din Iugoslavia anilor 80. Ea s-a născut în 20 octombrie 1960 în  localitatea Brčko din Bosnia și Herțegovina. Numele de Lepa Brena (Frumoasa Brena) i-a fost dat de un cunoscut om de televiziune din spaţiul ex-Iugoslav, Milovan Ilić. Este căsătorită cu fostul jucător de tenis Slobodan Živojinović cu care are doi copii, Stefan și Viktor. Deţine proprietăţi în SUA, Monte Carlo şi actualmente locuieşte la Belgrad.

De-a lungul carierei sale, îndrăgita solistă a vândut peste 30 de milioane de albume, alături de orchestra sa Slatki greh (Dulcele păcat), fiind cea mai de succes artistă din Balcani. A fost prima artistă care a combinat muzica populară iugoslavă tradițională cu cea pop. Lepa Brena cântă în dialectul ecavian al limbii sârbo-croate şi nu pierde niciodată ocazia de-a declara că este “yugo-nostalgică”.

Artista nu este la prima experienţă în România, ea concertând în anul 1984, în plină ascensiune, la Timişoara, pe actualul stadion “Dan Păltinişanu”.

Sursa foto: www.svetplus.com

(Daniel Babun)

 

 

De același autor

Related Articles