[AUDIO] Lemn de foc, la discreţie, pentru cărăşeni

lemne-foc

Volumul de lemn ce urmează a fi exploatat, în regie, proprie de către Direcţia silvică a judeţului Caraş-Severin şi prin prestări servicii, de către terţi, până la sfârşitul anului este de aproximativ 40.000 de metri cubi, din care la dispoziţia cetăţenilor, prin depozitele finale va fi pusă o cantitate de aproximativ 10.000 de metri cubi de lemn de foc. Lemnul fasonat pus pe piaţă de Direcţia silvică reprezintă aproximativ 20% din volumul total de lemn valorificat pe raza judeţului, restul fiind valorificat de către agenţii economicicare cumpătă lemn pe picior.

Preţurile de vânzare a lemnului de foc sunt cuprinse între 90 şi 180 de lei şi depind de locul de vânzare şi de esenţa materialului lemnos. Lemnul pentru foc se găseşte în depozitele ocoalelor silvice sau la drumul autoforestier, în cantităţi variabile, în funcţie de ritmul exploatării şi sortătii acestuia.

Lemnul poate fi cumpărat de persoanele fizice doar în baza unei cereri scrise şi aprobate de conducerea ocoalelor silvice, livrarea efectuându-se în funcţie de stocul existent şi cererile depuse.

Direcţia silvică nu asigură transportul materialului lemnos de la locul de livrare la beneficiar, deoarece nu dispune de mijloace de transport pentru efectuarea acestui serviciu.

Dan Câmpan – purtătorul de cuvânt al Direcţiei silvice Caraş Severin:

Volumul total de material lemnos valorificat anul trecut ca lemn de foc, pe raza judeţului a fost de peste 22.000 de metri cubi, a mai spus Dan Câmpan.

Până în prezent cetăţenii nu s-au înghesuit să cumpere lemne de foc de la sediile Ocoalelor silvice, preferând să le achiziţioneze direct de la agenţii economici, unde pot negocia preţurile. (Hardy Cvoica)

4 COMENTARII

 1. Hardi, in articol s-a interpretat gresit declaratia mea.
  1. Cum poate fi acum in depozite un volum de 10000 mc de lemn de foc din volumul care URMEAZA sa fie exploatat? Aproximativ 10000 mc de lemn de foc rezulta in urma sortarii celor 40000 mc ce URMEAZA a se exploata pana la finele anului in curs.
  2. Preturile de vanzare nu sunt in functie de distanta dintre depozite si locuintele cetatenilor!!! Acestea au fost stabilite in functie de specie si locul de livrare (din platformele primare sau din depozite).
  3.Cererile de cumparare a lemnului de foc se aproba de conducerile ocoalelor silvice si nu de directia silvica.
  4. Lemnul fasonat pus pe piaţă DE DIRECTIA SILVICA CARAS-SEVERIN reprezintă aproximativ 20% din volumul total de lemn valorificat în judeţ, restul fiind valorificat de către agenţii economici care cumpără lemn pe picior.
  Pentru ca persoanele fizice sa fie corect informate, am rugamintea ca declaratiile date sa fie corect prezentate, iar daca stirea a fost prezentata in aceasta forma va rog, ca dupa corectare, sa fi redifuzata.

  Multumesc!

  Dan Campan

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles