Cărăşenii au luat cu asalt pieţele din judeţ: Legumele şi fructele proaspete de grădină sunt printre favoritele acestora în sezonul canicular

În sezonul estival, cărăşenii ocolesc supermarket-urile şi se axează mai mult pe produsele proaspete, direct de la producători.

Ce spun cumpărătorii din pieţele din judeţ am aflat de la unii dintre ei:

În fiecare vară mă orientez mai mult înspre producători, să-i și ajutăm şi să cumpărăm produse românești de la oamenii pe care îi cunoaștem. Sunt produse bune și la piaţă putem să negociem şi să ne alegem marfa“, a subliniat unul dintre cumpărători.

Vara consum mai multe legume şi mult mai multe fructe din piață: caise, cireşe, lubeniţă. Sunt sănătoase.“, a precizat un bărbat pentru Radio Reşiţa.

Am venit să cumpăr tot ce găsesc proaspăt: roșii, vinete, caise, ardei. Piaţa din cartierul Lunca Bârzavei este minunată. Am fost şi sus (n.r. Piaţa Reşiţa Sud), dar mult mai scumpă e sus și aici, în Govândari mult mai ieftin. Discrepanța de preţuri este de aproape 50% între cele două pieţe din oraş. Eu sunt mulțumită de piață de aici de jos și de prețurile prestate. Vara cumpăr prea puțin din magazine, numai când sunt pe fugă și nu reușesc să fac piața. În rest roşii, ardei, vinete numai din piaţă pentru că sunt și o mâncare mai ușoară, mai sănătoasă, și tot timpul proaspătă“, a mărturisit o gospodină din Reşiţa.

De același autor

Related Articles