Legumele şi fructele la preţ de trufandale în pieţele din Reşiţa!

Legumele şi fructele din pieţele din municipiul Reşiţa se vând la preţ de trufandale! Un kilogram de ceapă, de exemplu se vinde cu 5 lei.

Pieţele din municipiul Reşiţa sunt pline de verdeţuri, fructe şi legume. O scurtă plimbare printre tarabe îti face poftă  instantaneu de o salată mare cu de toate. Însă mulţi cetăţeni rămân doar cu pofta, din cauza preţurilor piperate. Putini îsi permit să dea 7 lei pe o salată, 8 lei pentru un kilogram de mere româneşti şi 5 lei pe kilogramul de ceapă, sustin reşiţenii nemultumiţi.

„Nu pot să cred, ceapa costă 5 lei, de la 2 lei, e prea scumpă, cu ce mai facem mâncare? Să nu mai vorbim de roşii sau fasole. 10 lei kg de fasole, acum în post, din păcate asta e realitatea, cumpăram ce putem, nu ne mai permitem să facem provizii pentru iarnă aşa cum se întâmpla în trecut”, ne-au declarat, astăzi, câţiva cetăţeni revoltaţi.

Legumele si fructele sunt atât de scumpe încât abia de te poţi apropia de ele. Şi în acest an pieţarii dau vina pe schimbările bruşte de temperatură, seceta din vară, le-a cam stricat şi în acest an recolta şi din această cauză se plâng ca vânzarile merg foarte slab.

„Preţurile nu sunt atât de mari, e munca noastră, trebuie să ne scoatem investiţia şi noi trebuie să trăim. Uneori stăm degeaba în piaţă, lumea vine, se uită dar prea puţini cumpără”, au precizat comercianţii.

Acum, în postul Crăciunului, reşiţenii vin şi cumpăra strictul necesar de la piaţă nu îsi mai umplu sacoşele ca altă dată.

De același autor

Related Articles