Legume în loc de flori: Primăria Reşiţa asigură, în regie proprie, hrana elevilor şi a vârstnicilor din municipiu!

În urma deciziei administraţiei locale de a schimba producţia în serele din Reşiţa, din raţiuni tehnice şi economice, rezultatele sunt de-a dreptul surprinzătoare, a precizat pentru Radio Reşiţa Raluca Hollschwandner – şeful Sectorului Spaţii Verzi şi Mobilier Urban.

Conform acesteia în această vară, consilierii locali au votat ca în loc de panseluţe, să fie cultivate legume pentru cantina municipală. Acum de pe o suprafaţă de peste o mie de metri pătraţi, angajaţii de la sere culeg roşii, castraveţi, ardei, varză, ceapă şi alte legume.

Beneficiarii sunt cele câteva sute de elevi găzduiţi la cămin şi servesc masa la cantina municipală, dar şi vârstnicii, asistaţi social. Legumele sunt ecologice, iar recoltele sunt consistente, de câteva sute de kilograme pe soi, a mai spus aceasta.

Raluca Hollschwandner a mai spus că, legumele obţinute în serele Primăriei sunt destinate doar pentru prepararea mesei la cantina municipalităţii, ele nu se desfac pe piaţa de consum către populaţie.

În ceea ce priveşte producţia de flori pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi ale oraşului, aceasta a fost specializată pe speciile de plante perene. (Hardy Cvoica)