Legea salarizării unitare a primit aviz favorabil

Guvernul a dat astăzi, aviz favorabil Legii salarizării unitare, la solicitarea Senatului, astfel încât proiectul să parcurgă un calendar normal de dezbatere şi aprobare în parlament.

Executivul a aprobat şi unele măsuri care vor aduce creșteri ale veniturilor unor pensionari care au fost încadraţi în grupe speciale de muncă.

De această măsură a executivului vor beneficia pensionarii din sistemul public de pensii care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I sau a II-a de muncă sau care au muncit în condiţii deosebite sau speciale şi care nu au beneficiat de majorarea punctajelor anuale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, recalcularea acestor pensii se va realiza din oficiu, în două etape, începând cu luna iulie pentru persoanele care au ieşit la pensie în perioada 1990-2001 inclusiv, şi luna decembrie în cazul persoanelor care au ieşit la pensie în perioada 2001-2010.

Alina Petrescu: “Se aplică o majorare cu 50% a punctajelor anuale pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale şi cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite.”

Miniştrii au dat astăzi şi un punct de vedere favorabil legii salarizării unitare, a declarat la finalul şedinţei de guvern Alina Petrescu. Acest punct de vedere a fost solicitat de către Senaţ care este prima cameră care va dezbate proiectul acestei legi.

De același autor

Related Articles