La vremea licorilor parfumate: În Timiş se dă astăzi startul Festivalului Rachiului

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Rachiului din Banat se va desfăşura astăzi, 19 august la Sânpetru Mare în judeţul Timiş.

Organizatorii promit vizitatorilor specialităţi la grătar, fasole la ceaun, gulaş şi pahare pline cu cea mai parfumată licoare din prune. Şi anul acesta, toţi cei care doresc se pot înscrie la concurs, iar organizatorii vor premia cel mai bun rachiu.

Evenimentul, care se va consuma de la ora 15.00 este organizat şi finanţat de Primăria comunei Sânpetru Mare şi Uniunea Sârbilor din România.

Pentru concursul „Cel mai bun rachiu”, înscrierea se va face la organizatori, în ziua festivalului, după care vor începe concursurile de jocuri săteşti precum „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul în sac”.

La festival sunt programate cu concerte, ansamblurile: Plavi Delia Sânpetru Mare, Mureşul din Igriş, Vila Novi sad – Serbia, Sveti Djiordje din Stanciova, Izvor din Saravale şi Tamburaşii din Dinias Zlatna Suza. Punctul forte al spectacolului, un concert susţinut de Ana Bekuta din Serbia.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

De același autor

Related Articles