„La Universitatea de Vest din Timişoara, Cultura este Capitală”

Universitatea de Vest din Timișoara continuă seria de evenimente „La UVT, Cultura este Capitală” printr-o incursiune în lumea filmului: dialogul organizat sub genericul „The Art of Adaptation – From Page to Stage to Screen”, avându-l ca invitat pe actorul britanic de teatru și film Miltos Yerolemou, binecunoscut prin rolul „Syrio Forel” din filmul Game of Thrones.

Invitatul evenimentului va susține prelegerea „The Art of Adaptation – From Page to Stage to Screen”, cu scopul de a explora provocările adaptării textului scris pentru performanță teatrală și cinematografică, pornind de la o vastă experiență în actorie și regie, cu referire la rolurile sale în teatru (King Lear, Cyrano, Great Expectations, A Midsummer Night’s Dream, A Christmas Carol, The Lion, the Witch & the Wardrobe, One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Twelfth Night, Othello, Beauty & the Beast, A Winter’s Tale; Hansel & Gretel, Comedy of Errors, Sleeping Beauty, Romeo and Juliet etc) și film (Becoming Elizabeth, The Crown, Game of Thrones, The Hitman’s Wife’s Bodyguard, Murder on the Orient Express, The Danish Girl, Star Wars: The Force Awakens etc).

Astfel, la UVT, din această primăvară, legătura cu lumea filmului este facilitată printr-un dialog intercultural cu reprezentanți de marcă ai celei de-a șaptea arte. Proiectul inițiat de lector univ. dr. Eliza Claudia Filimon și conf. univ. dr. Luminița Frențiu, cadre didactice în Colectivul de Limba și Literatura Engleză din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie a UVT, debutează în 11 martie 2021, de la ora 14, în Aula virtuală a Universității de Vest din Timișoara – un eveniment LIVE, desfășurat pe pagina oficială:

https://www.facebook.com/uvtromania.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază specificul seriei de evenimente „La UVT, Cultura este Capitală”: „În perioada premergătoare anului cultural european 2023 propunem mai multe evenimente, dezbateri și cercuri de integrare a energiilor culturale, prin care să fie readuse într-un spațiu comun al implicării cât mai multe dintre abilitățile creatoare și actorii semnificativi ai scenei muzicii, literelor, spectacolului și artelor performative, de toate genurile. În cadrul acestui nou eveniment UVT, vă invităm să vă alăturați publicului prezent în Aula Virtuală a Universității de Vest din Timișoara, la întâlnirea cu actorul britanic de teatru și film Miltos Yerolemou, în 11 martie 2021, de la ora 14, într-un eveniment LIVE, dedicat studenților, universitarilor și întregii comunități culturale din Timișoara și din România”.

De același autor

Related Articles