Iubitorii de natură se vor putea bucura din nou de platoul Secu. Societatea Pieţe Reşiţa a început pregătirile pentru deschiderea sezonului, care după cum declară directorul Dorin Bistrian, cel mai probabil va fi în 18 iunie.

Au fost comandate deja şezlongurile şi se poartă discuţii pentru a fi achiziţionate caiace şi paddle board -uri. Vor exista şi două terenuri de volei de plajă şi badminton. Turiştii nu vor mai avea voie să facă grătare, S.C. Pieţe Reşiţa urmând să ofere şi servicii de alimentaţie publică la terasa deja existentă. Taxa de intrare va fi de 10 lei.

Suntem în stadiu avansat, în sensul că am comandat deja șezlongurile, suntem în discuții pentru a comanda pad borduri și caiace, împreună cu veste de salvare.Padlle board-uri sunt acele plăci gen surfing. Ne apucăm săptămâna asta de amenajat locația și sperăm, ne dorim ca în luna iunie să putem să deschidem publicului larg, reșițenilor în principal, dar și turiștilor din alte zone care vor să vină să se bucure de peisajele Banatului de Munte. La terasa existentă vom organiza activități de alimentație publică, nu va fi o bucătărie foarte complicată, ne gândim la 4-5 produse, neapărat un desert, plus răcoritoare și bere. 

Pe platoul Secu vor fi organizate şi evenimente, cum ar fi Sărbătoarea recoltei sau Festivalul berii. Amintim că Primăria Reşiţa a reintrat în posesia terenului concesionat în 2014, unui investitor privat care nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale.