[FOTO] Lucrări în regim de urgență la Slatina Timiș

268

Albia pârâului Slatina, din localitatea Slatina Timiş este reabilitată în regim de urgenţă cu fonduri de la Guvern. Până la sfârşitul anului, angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Banat vor executa lucrări de reprofilare a albiei şi consolidări de maluri, spune directorul instituției, Titu Bojin.

„Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), a propus, pentru județul Caraș-Severin, regularizarea pârâului Slatina, în localitatea Slatina Timiș. Valoarea totală a acestei investiții este de 4.896.000 lei, suma fiind alocată prin HG 582/2018 din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului. Lucrările care se execută în cadrul acestui obiect de investiții sunt lucrări de reprofilare a albiei pârâului Slatina pe 2000 m și consolidări de maluri pe 1510 m. În luna septembrie a fost semnat contractul de lucrări și a fost predat amplasamentul constructorului. De asemenea, în luna octombrie deja s-au realizat lucrările de reprofilare a albiei pe întreaga lungime cuprinsă în planul de execuție, iar în acest moment se lucrează la consolidările de mal cu gabioane. Cursul de apă Slatina este afluent de stânga al râului Timiș care, din cauza capacității reduse de transport a albiei minore și majore în localitatea Slatina Timiș și a colmatării albiei minore, a produs inundații în localitate, în urma precipitațiilor abundente înregistrate în intervalul 13-14 iunie 2018 pe tot arealul județului Caraș-Severin, producând pagube materiale gospodăriilor riverane, drumuri și altor obiective socio-economice. Conform graficului de execuție, termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2018”.

Titu Bojin a mai spus că se aşteaptă aprobarea a încă două lucrări în Caraş-Severin, care sunt tot în regim de urgenţă. Este zizată zona Teregova. Directorul ABA Banat speră că aceste reabilitări a construcțiilor hidrotehnice afectate de viituri, să fie realizate tot în acest an sau, cel mai târziu, în primăvara anului viitor.

(Sebastian Dragomir)