La Sacu, gazul vine electoral

Realizarea reţelei de alimentare cu gaz a locuitorilor din comuna Sacu și ai satelor aparținătoare, Sălbăgelul Nou și Tincova, rămâne sub semnul întrebării.

Potrivit primarului Adrian Daminescu, studiul de fezabilitate a fost depus Ministerul Dezvoltării în termenul solicitat, încă din primăvara anului trecut, dar nici până acum nu s-a primit răspuns despre stadiul proiectului:

,,Am primit număr de înregistrare la cererea de finanțare și așteptăm, nu știu ce să vă spun că nu, nu ne mai spune nimic. Dar, tot așa, neoficial, s- ar da drumul de abia anul viitor înainte de alegeri.,,

Pentru realizarea reţelei a fost încheiat un parteneriat între comuna Sacu și comunele Criciova și Nădrag din județul Timiș. Dacă se va aproba finanțarea, rămâne deschisă varianta depunerii proiectul tehnic în parteneriat cu cele două comune din Timiș. Valoarea acestuia se ridică la 5 milioane de euro. Administrația comunei Sacu ar trebui apoi să plătească doar costurile legate de autorizația de construcție şi documentațiile cadastrale.

De același autor

Related Articles