La Reșița se lucrează și în regim de “nocturnă”

Lucrările la infrastructura rutieră din Reșița intră într-o nouă etapă, anunță primarul Ioan Popa. Din această săptămână vor începe marcajele pe bulevardul Republicii, se continuă lucrările în zona Triaj, dar și în Lunca Pomostului.

„În Govândari vom facem marcaje cu vopsea bicomponentă, cu niște pulberi de nisip cuarțos care să facă marcajele mai bine vizibile și pe timp de noapte. Pe bulevardul Republicii urmează să punem semaforizarea, în stațiile de tramvai am pus bănci coșuri de gunoi, se vor pune monitoare pentru publicitate stradală și mai sunt câteva panotaje”.

Primarul a vorbit și despre Calea Timișoarei, menționând că i s-a promis din partea constructorului că urmează un strat final de asfalt, iar în zona Triaj, traficul se va muta pe banda 1, pentru a se putea interveni cu asfalt și pe banda apropiată Muzeului de locomotive.  

Ioan Popa este convins că circulația va fi reluată în maxim două săptămâni în Lunca Pomostului, mai ales că se asfaltează și pe timp de noapte.

„Se începe turnarea stratului final pe bulevardul Revoluția din Decembrie, de la OMV până la Universitate. Eu cred că în maxim două săptămâni deschidem și bulevardul acesta, lucru care va fluidiza circulația și traficul din Govândari până la UBB”.

În zona Muncitoresc se lucrează în prezent la pavaje, dar și la linia de rulare a tramvaiului până la Poșta Veche. În Piața Republicii se amenajează mai multe zone pietonale și piste de biciclete pe străzile Paul Iorgovici și Castanilor.

Cele mai citite

Related Articles