Grupul de suport Violeta al persoanelor diagnosticate cu cancer la sân, din cadrul Asociaţiei Oncohelp Timişoara organizează astăzi, 4 decembrie o expoziţie caritabilă. Obiectele scoase la vânzare în cadrul expoziţiei au fost realizate de persoane diagnosticate cu cancer, în timpul şedinţelor de terapie prin artă.

Evenimentul va debuta la ora 18.00 în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara. Banii strânşi din vânzarea prosuselor confecţionate hand-made vor fi folosiţi tot pentru ajutorarea bolnavilor care suferă de cancer.

Obiectele scoase la vânzare în cadrul expoziţiei au fost realizate în timpul şedinţelor de terapie prin artă, de către persoanele diagnosticate cu cancer. Cei interesaţi să facă o faptă bună vor avea ocazia de a achiziţiona cadouri de Crăciun pentru cei dragi, şi de a contribui la acţiunea de strângere de fonduri pentru susţinerea viitoare a acestor activităţi.

Grupul de Suport Violeta a Persoanelor Diagnosticate cu Cancer la San este locul unde înveţi sa ai curajul sa pronunţi cuvantul „cancer”, unde înveti să spui „am avut cancer” sau sa te accepti asa cum esti, locul unde lumea este obisnuita cu parul tuns foarte scurt si cu peruca, locul unde poti sa plângi si nimeni nu va rade de tine pentru ca te intelege, pentru ca fiecare in parte a trecut prin asa ceva” a precizat doamna Anghelina Glisici – Coordonatorul grupului.

Grupul de Suport Violeta a Persoanelor Diagnosticate cu Cancer la Sân a luat naştere în anul 2006, în cadrul Asociaţiei OncoHelp la initiativa unui grup format din medici oncologi si foste bolnave de cancer mamar.

Dorinta comuna a medicilor oncologi cât şi a coordonatoarelor acestui grup a fost aceea de a veni in intampinarea persoanelor care au fost diagnosticate cu cancer de san, indiferent daca sunt inca in tratament sau sunt vindecate, si a persoanelor care au doar banuiala că ar avea acest diagnostic şi au nevoie de încurajare şi sprijin de specialitate.

Daiana Roşca