[AUDIO] La mulţi ani, Radio România Reşiţa! De 24 de ani împreună pe 105,6 FM!

Radio România Reşiţa, parte a Societăţii Române de Radiodifuziune împlineşte 24 de ani de la primul semnal emis în eter, 24 de ani de când emite neîntrerupt cu şi pentru oameni, pentru că Radio România Reșița este radioul oamenilor, mereu alături de prieteni, indiferent de vârstă sau clasa socială.

Jingle Radio Reşiţa “Dragostea mea” – Maria Gheorghiu

… Așa începea în urmă cu 24 de ani povestea a ceea ce este astăzi un post cu notorietate, în topul preferinţelor ascultătorilor din vestul ţării. Totul se întâmpla în vara anului 1995, la iniţiativa unor tineri entuziaşti şi a omului de radio – Doru Dinu Glăvan. A urmat o perioadă de muncă şi emoţii până când în luna august a anului 1996 radioul a fost statuat ca post public local. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea să devină “Sunetul Banatului Montan”.

Pe atunci frecvenţa era 102,5 MHz, după care în decembrie 2000 a fost schimbată în 105,6. În Clisura Dunării, Radio România Reşiţa poate fi ascultat pe frecvenţele: 91,9 şi 92,8 FM. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titlului de post public regional.

Doru Dinu Glăvan, Adriana Baghiu şi Gelu Ghera – primul hibrid la Post Meridian

Doru Dinu Glăvan: “O premieră la Reșița, asocierea Radiodifuziunii Române cu Fundația Radio Caraș-Severin din care a rezultat Radio Reșița, un post local, un post local utilitar. De astăzi, familia Radiodifuziunii Române s-a îmbogățit cu alți membrii, adică echipa Radio Reșița. Cu mare emoție vreau să vă spun cacă fac acest anunț de la acest studio cochet instalat la sediul Camerei de Comerț și Industrie din Reșița.

Radio Reșița nu este doar un radio! Este sursa ta de informație și cel care te conectează cu realitățile din Banat! Este radioul căruia îi pasă de tine!

Sub acest slogan, Radio România Reșița a reușit să-și îndeplinească cu succes misiunea publică de a informa obiectiv, prompt şi echilibrat, mai ales în perioada COVID-19 când oamenii şi-au petrecut majoritatea timpului în casă. Am fost împreună pe calea undelor, respectând distanţarea socială. Ne-am păstrat calmul și am trecut cu bine peste aceste luni care nu au fost deloc ușoare, fără familie și prieteni alături, dar însoțiți clipă de clipă de Radio România Reșița.

Și Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a recunoscut meritele radioului public, în păstrarea echidistanţei şi transmiterea corectă către cetăţeni a informaţiilor exact aşa cum sunt primite de la autorităţi. Astfel, Ion Marcel Vela a înmânat, într-un cadru oficial, redactorului Radio România Reşiţa, Daiana Roşca-Cenda, placheta de onoare a MAI.

Ion Marcel Vela – Ministrul Afacerilor Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela: “Pentru că în timpul gestionării situaţiei de urgenţă şi tot ceea ce s-a întâmplat în continuare am evaluat împreună cu colegii din minister, jurnaliştii care au susţinut activitatea noastră, care au prezentat mesaje de interes public, au ajutat la protejarea sănătăţii şi în judeţul Caraş-Severin colegii de la Direcţia de Informare şi Relaţii Publice mi-au propus să ofer diploma Ministerului Afacerilor Interne, numită Placheta de Onoare, doamnei Daiana Roşca-Cenda, redactor la Radio România Reşiţa cu prilejul zilei Ministerului Afacerilor Interne pentru sprijinul constant acordat instituţiei noastre prin îndeplinirea obiectivelor asumate. Vă mulţumim că aţi ajutat şi poate aţi salvat măcar o viaţă cu ceea ce aţi promovat de la microfonul Radio Reşiţa“.

Ascultătorii Radio România Reşiţa apreciază postul public și recunosc că oferă cele mai corecte informații:

Vox ascultători

Ştirile sunt foarte bune, informaţiile, mai ales pentru oraşul şi judeţul nostru, plus că ascultăm cântece frumoase şi ne bucurăm că avem şi noi un radio în acest oraş frumos“.

Foarte binevenit, documentat, la obiect, ştirile locale cele mai proaspete şi mai corecte. La mulţi ani Radio Reşiţa, vă ascult din prima zi“.

Despre Radio Reşiţa am o părere super bună. Ascult destul de des, urmăresc chiar şi din Statele Unite, am lăsat şi mesaje pe messenger. Radio Reşiţa tot înainte şi tot aşa. Vă mulţumesc, sunteţi nemaipomenit de buni“.

Ascult cu mare plăcere Radio Reşiţa, îmi place cum sunt ordonate emisiunile, muzica şi ştirile care sunt prezentate şi aş dori să aibă acţiuni mai multe în oraş, să participe în mai multe locuri să ia pulsul străzii, să observe şi lumea că este cineva care îi ascultă şi se ocupă de acţiunile din urbe“.

Erwin Josef Ţigla – preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin

Mesajul preşedintelui Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla: “Mă bucur foarte mult că Radio România Reşiţa are o aniversare atât de frumoasă anul acesta când sărbătoreşte cei 24 de ani de activitate. Transmit atât întregului colectiv, dar şi celor care de-alungul timpului s-au perindat pe undele radioului reşiţean, multă sănătate, multe bucurii şi tradiţionalul La Mulţi Ani! Fie ca Radio Reşiţa să îndeplinească şi pe mai departe toate năzuinţele cu care a fost înfiinţat în urmă cu 24 de ani“.

Prof. dr. ing. Christian Paul Chioncel – prorectorul Universităţii “Eftimie Murgu” Reşiţa

Mesajul prorectorului UEM Reşiţa, Christian Paul Chioncel: “24 de ani pentru postul de Radio România Reşiţa sunt în acelaşi timp 24 de ani de tinereţe, dar şi 24 de ani de experienţă, iar pentru ascultătorii Radio România Reşiţa sunt 24 de ani de o sursă sigură şi corectă de informare, de relatări echilibrate, avem pe această cale, iată noi aici în Banatul de Munte posibilitatea să aflăm ce se întâmplă în partea istorică a Banatului, mă gândesc aici la românii din banatul sârbesc şi ca atare nu pot decât la acest ceas aniversar să urez redactorilor şi tuturor celor care trudesc la Radio România Reşiţa, pe frecvenţa 105, 6, ţineţi-o tot aşa, o faceţi bine şi La Mulţi Ani!“.

.

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles