Fundația Județeană pentru Tineret Timiș împlinește astăzi 25 de ani. În data de 26 iunie 1990, în clădirea actuală a Consiliului Județean Timiș 24 de tineri de la diverse asociații au înființat primul Consiliu de Conducere al Fundației Independente pentru Tineret Timiș, denumire schimbată în 2002 în Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. La Casa Tineretului, cu acest prilej de la ora 18.30 va avea loc o gală la care vor lua parte actuali și foști colaboratori, împreună cu tinerii reprezentanți ai Oraganizaților Neguvernamentale de tineret din Timiș. În prezent, în cadrul fundației activează și sunt susținute peste 30 de asociații pentru tineret, a declarat Cătălin Iapă, președintele Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

   Clădirea Casa Tineretului din Timișoara a fost dată în folosință în 1978, acum 37 de ani, cu scopul de a fi locație destinată activităților și proiectelor pentru tineret. A fost construită de tineri și administrată de UTC până la revoluția din 1989. Începând cu anul 1990 Casa Tineretului este administrată și este proprietatea Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș este condusă de tineri, echipa actuală a Consiliului de Conducere fiind formată din 13 reprezentanți ai ONG-urilor de tineret din Timiș. Cel mai important proiect anual este Gala Premiilor pentru Tineret, proiect care are scopul de a premia și promova exemplele de bună practică din Domeniul Tineretului.

În 1990 s-a resimțit nevoia existenței, în Timișoara, a unei fundații pentru tineret care să catalizeze eforturile organizațiilor de tineret care se constituiau în perioada respectivă spre organizarea de proiecte pentru tineri – educaționale, sportive, sociale, culturale, artistice, dar si de a administra clădirea Casa Tineretului din Timișoara.

Fundația pentru tineret Timiș (1) Fundația pentru tineret Timiș (2)

Cristina Corocan

sursa foto: Fundația Județeană pentru Tineret Timiș