La Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin au început (re)înscrierile în Programul “Tomate”

Programul “Tomate”, iniţiat anul trecut la nivel naţional de Ministerul Agriculturii a fost derulat cu succes în Caraş-Severin.

Directorul adjunct al Direcţiei judeţene pentru Agricultură, Pavel Nefir, spune că anul acesta programul continuă în forţă, agricultorii înregistraţi în program să vină să se reînscrie:

Toate categoriile de agricultori, cultivatori de legume se pot înscrie în acest program. Valoarea sprijinului financiar pentru acest an va fi de 13.797, 9 lei, adică contravaloarea a 3 mii de euro de beneficiar. Acest ajutor de minimis se acordă, reamintesc legumicultorilor, pe o perioadă de 5 ani de zile. Ce trebuie să facă pentru acest lucru: să cultive cel puţin 1.000 de metri pătraţi cu roşii în spaţii protejate, sere sau solarii, să obţină o producţie minimă de 2 kg de roşii pe metru pătrat şi să valorifice cu acte în regulă cele 2.000 de kg de roşii. Beneficiarii programului “Tomate” de anul trecut să vină să se reînscrie pentru că, repet, beneficiază pentru o perioadă de 5 ani de acest program.”

Pavel Nefir a mai spus că, anul trecut din Caraş-Severin în program au fost înscrişi 36 de legumicultori din care 28 l-au încheiat cu succes şi au beneficiat de sprijinul bănesc din partea statului de 3 mii de euro.

Amintim că, la nivel naţional resursele financiare necesare aplicării schemei sunt de 183 de milioane de lei, reprezentând echivalentul în lei a sumei de 40 de milioane euro și se asigură din bugetul pe anul 2018. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles