La Centrul de Transfuzii Reşiţa numărul donatorilor a fost limitat la 30 pe zi

La Centrul de Transfuzii din Reşiţa odată cu majorarea valorii tichetelor pentru donarea de sânge de la 68 la 280 de lei a crescut şi numărul donatorilor. Zilele trecute în această unitate a fost depăşită şi capacitatea de stocare a sângelui, după ce s-au prezentat 70 de persoane. Din această cauză numărul donatorilor a fost limitat la 30 pe zi. Directorul Centrului de Transfuzii, Simona Anderca îndeamnă donatorii să vină la centru până în ora 11.00 pentru înregistrare:

Programul nu a fost limitat, programul este acelaşi se recoltează de la 08.00 până la ora 13.00 dar ca să putem termina recoltarea ar fi indicat ca oamenii să se prezinte până în ora 11.00 ca să le putem scoate fișa să putem face analizele necesare să se poată completa chestionarul sau eventual dacă sunt donatori noi este de făcut o fișă și atunci dacă vin mai mulți, mai târziu nu mai apucă să doneze până la ora 13.00 deci ca noi să putem face față, să stocăm, să procesăm în timp ce și livrăm către spitale ar trebui să fie cam o medie de 30 de donatori pe zi.

Solicitările din partea spitalelor sunt în continuare mari și încă avem deficit, avem de exemplu deficit la grupa B din câți donatori avem nu ne intră B nici pozitiv, nici negativ. Să se împartă pe zile pentru că în fiecare zi este nevoie de sânge.

Am mai spus-o și o repet sângele expiră dacă toți donatorii vin în aceeași zi, tot sângele recoltat în ziua respectivă și produsele pe care le facem din sânge expiră la aceeași dată dacă ei se împart pe zile și vin astăzi, mâine, poimâine. Termenul de valabilitate se prelungește și timpii de așteptare sunt mai mici pentru donatori.”

Pe lângă aceste tichete în valoare de 280 de lei donatorii vor beneficia în continuare de o zi liberă de la serviciu dar şi de o reducere de 50% la transportul în comun.

Cele mai citite

Related Articles